ATATÜRK'E VEFA VALİZİ SERGİSİ BAKANIMIZ YUSUF TEKİN TARAFINDAN AÇILDI

Ankara Yenimahalle Dr. Ufuk Ege Anaokulunun hayata geçirdiği proje kapsamında, Türkiye genelinde 340 okuldan 20 bin öğrencinin "Atatürk ve Atatürk Sevgisi" konusuyla hazırladığı portre, mektup, üç boyutlu yazıcıyla yapılan eserler, tablolar, geleneksel el sanatları eserlerinin yer aldığı "Atatürk'e Vefa Valizi" sergisinin açılışı Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarfından gerçekleştirildi. İlçemizin okulumuz tarfından temsil edildiği sergi açılışına Okul Müdürümüz Buket TUNALI ve Koordinatör öğretmenimiz Aybike PARLAR katılım sağladı.Bakınımız Yusuf TEKİN yaptığı konuşmada; "Açılışın 18 Mart'a denk gelmesinin"Güzel bir tevafuk" olduğunu belirterek,Bakanlık olarak atalarına,tarihin,geçmişineve ülkesine sahip çıkan ve canı pahasına koruyan bir nesil inşa etmeye gayret gösterdiklerini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bilinci gelecek kuşaklara taşımak istiyoruz.Çanakkale Zaferi de bunun en müşahhas örneklerinden biri.Anadolu'da o yıl liseöğrencileri savaşa gittiği için mezun veremeyen liseler var,biz 15 yaşında çocuklarımızla bu savaşta Bakanlık olarak yer almıştık,biz de oradaydık.Anadolu'da savaşa gidip de dönemeyen çocuklar için türkülerin,ağıtların yakıldığı bir zafer Çanakkale Zaferi"


Programda, savaşa katılan öğrencilerin şehit olmasıyla mezun veremeyen ya da çok az mezun veren okulların tarihi fotoğraflarının yer aldığı Bakanlıkça hazırlanan kısa film izletildi.   Ankara Yenimahalle Dr. Ufuk Ege Anaokulunun hayata geçirdiği proje kapsamında, Türkiye genelinde 340 okuldan 20 bin öğrencinin "Atatürk ve Atatürk sevgisi" konusuyla hazırladığı portre, mektup, üç boyutlu yazıcıyla yapılan eserler, tablolar, geleneksel el sanatları eserlerinin yer aldığı "Atatürk'e Vefa Valizi" sergisinin açılışını yaptı, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Programa Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Koçak da katıldı.   Okulumuz "Milletin Makus Talihinin Yenildiği Toprağın Çocuklarının dilinden 100.Yılda 100 Kelime ile Atatürk" adlı çalışma ile projeye katılım sağladı.

 22-03-202422-03-202422-03-202422-03-202422-03-202422-03-202422-03-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi